Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstschotel met kip en vis

Rijstschotel met kip en vis

Rijstschotel met kip en vis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g kipfilet
  • 300 g rijst
  • 2 blikjes sardines, uitgelekt
  • 1/2 bosje gehakte peterselie
  • 1 citroen, in parten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rode paprika in de oven totdat er donkere plekken ontstaan. Laat de paprika afkoelen in een zak. Verwijder het vel en pureer de paprika met knoflook, ui, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. Marineer hierin de kipfilet minimaal 1 uur (of 1 dag van tevoren). Snijd de gele en groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen. Kook de rijst. Haal de kip uit de marinade en snijd eventueel in brede repen. Bak de kip 12 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de overgebleven marinade toe. Bak de paprika’s in de rest van de olijfolie. Serveer de rijst met daarop de kip, sardines en paprika. Strooi er peterselie over en garneer met citroen.+ 1 uur marineren

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
64 g
vet
35 g
Kcal
715