Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstschotel met omelet

Rijstschotel met omelet

Rijstschotel met omelet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eieren
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloem-olie
  • 4 eetlepel arachide- of wokolie
  • 1 winterwortel geschrapt in blokjes
  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 stengeltje bleekselderij in smalle boogjes
  • 1 prei in ringen
  • 500 gram gare rijst
  • 3 eetlepel Ketjap manis of sojasaus
  • 75 gram pinda's grof gehakt
Bereiden
Klop voor de omelet de eieren los met 3 eetlepels water, de rode peper, gemberpoeder, zout en versgemalen peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak zo ook een tweede omelet. Snijd de omeletten in brede repen. Verhit voor de rijstschotel 4 eetlepels olie in een wok. Roerbak hierin de winterwortel, knoflook, ui, bleekselderij en prei circa 10 minuten. Schep de rijst erdoor en bak deze circa 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor. Bestrooi het gerecht met de pinda's en leg de omeletreepjes erop.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
53 g
vet
43 g
Kcal
690