Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

Rijstschotel met pikante zalm en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g witte rijst
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 theel. sambal oelek
  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 3 eetl. olie
  • 1 struik paksoi, gewassen en in repen
  • 1 eetl. sesamzaad of gehakte pinda’s
Bereiden
Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen op een schaal. Roer de ketjap en sambal door elkaar en schep de zalm erdoor. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de afgekoelde rijst op een hoge stand in een paar minuten knapperig. Voeg de zalmblokjes toe en bak nog enkele minuten mee. Schep de rijstschotel in een ovenschaal en houd warm in de oven op 75°C. Verhit de rest van de olie en roerbak de paksoi samen met het sesamzaad op een hoge stand beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijstschotel met de paksoi.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
62 g
vet
24 g
Kcal
585