Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstschotel met verse worst en paddenstoelen

Rijstschotel met verse worst en paddenstoelen

Rijstschotel met verse worst en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g witte rijst
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 saucijzen, in dunne plakjes
  • 100 g ontbijtspekblokjes
  • 250 g kastanjechampignons, in vieren
  • 1 eetl. tijm
  • 3 eieren, losgeklopt
  • olie om in te vetten
Voorbereiden
Kook de rijst in circa 8 minuten gaar in water met een beetje zout. Giet af en laat uitstomen. Verwarm ondertussen de olie en bak de ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de stukjes saucijs, spekblokjes, kastanjechampignons en tijm toe en bak op hoge stand nog 2 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Doe de rijst met het vlees, de champignons en de geklopte eieren in een kom en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat olie en stort de rijstmassa erin. Bak de rijst-schotel in circa 25 minuten mooi bruin.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
50 g
vet
35 g
Kcal
615