Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risi e bisi

Risi e bisi

Risi e bisi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 uien gesnipperd
  • 100 gram pancetta of bakbacon, in reepjes
  • 50 gram boter
  • 400 gram diepvriesdoperwten
  • 1 kilogram kippen- of vleesbouillon
  • 400 gram risottorijst
  • 2 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Bak de uien en pancetta in de helft van de boter. Kook de doperwten 5 minuten in 250 ml bouillon. Giet af, vang de bouillon op en voeg toe aan de rest van de bouillon. Houd de doperwten apart. Voeg de rijst toe aan de ui en pancetta en verwarm al omscheppend tot de rijstkorrels glanzen. Voeg een scheutje bouillon toe en giet, telkens als de bouillon is opgenomen, een scheutje bouillon erbij. Laat de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar worden. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan de rijst. Breng op smaak met zout en peper en meng de rest van de boter, peterselie en Parmezaanse kaas erdoor. Laat de risi e bisi met het deksel op de pan nog circa 2 minuten staan voor het serveren zodat het gerecht dik vloeibaar is.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
97 g
vet
29 g
Kcal
760