Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met champignons en spinazie

Risotto met champignons en spinazie

Risotto met champignons en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 g risottorijst
  • 600 ml kokendhete groentebouillon
  • 50 g geraspte Parmezaanse of oude kaas
  • 600 g panklare spinazie, grof gesneden
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en fruit nog even mee. Roer de rijst erdoor tot deze glanst en giet dan beetje bij beetje de hete bouillon erbij. Blijf roeren tot de rijst de bouillon bijna geheel heeft opgenomen en voeg dan weer wat bouillon toe. Na circa 20 minuten is de rijst beetgaar. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak de spinazie heel kort zodat deze net slinkt. Breng op smaak met zout en peper en serveer de spinazie op de risotto. Garneer met champignons. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
62 g
vet
15 g
Kcal
465