Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek

Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek

Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 100 gram gerookte ontbijtspekreepjes
  • 250 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd en in plakjes
  • 300 gram risottorijst
  • 200 milliliter donker bier
  • 600 milliliter hete vleesbouillon van 1 bouillontablet
  • 8 mooie blaadjes salie
  • 1 eetlepel boter
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olie in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de spekreepjes toe en bak ze langzaam uit. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met het bier en laat dit even op hoge stand koken tot het schuim is verdwenen. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Frituur ondertussen in een koekenpan de salieblaadjes kort in de rest van de olijfolie zonder dat ze verkleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Zet de warmtebron uit onder de risotto en roer de boter er goed door. Serveer de risotto direct met de salie erop en zet de pepermolen en Parmezaanse kaas op tafel.
Variatie
Door de salie te frituren krijgt de risotto een bijzonder accent. De salie blijft niet alleen prachtig groen, de smaak wordt ook heel intens. Ook andere verse tuinkruiden als peterselie, selderij, koriander, basilicum en marjoraan kun je frituren. Je hoeft de kruiden maar 6 tot 8 tellen te frituren.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
62 g
vet
24 g
Kcal
525