Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met gegrilde voorjaarsgroenten

Risotto met gegrilde voorjaarsgroenten

Risotto met gegrilde voorjaarsgroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 gram groene asperges
  • 1 venkelknol, met loof
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 350 gram risottorijst
  • 100 milliliter witte wijn
  • 1 liter hete groente- of kippenbouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges indien nodig licht met een dunschiller. Snijd de venkelknol eerst doormidden en daarna in dunne plakken. Houd wat venkelgroen apart om te garneren. Verwarm een grillpan en bestrijk de groenten met 1 eetlepel olie. Gril de groenten aan beide kanten mooi bruin en houd ze daarna warm op een schaal in de oven.
Bereiden
Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een lage stand in 5 minuten glazig. Voeg de rijst toe en roer even om in de hete olie. Blus af met de wijn en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg dan in gedeeltes de hete bouillon toe en roer op een lage stand steeds tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Het duurt 18-20 minuten tot de rijst beetgaar is. Zet de warmtebron uit en roer de boter en de helft van de kaas door de risotto. Serveer de risotto in diepe borden en schep de gegrilde groenten erbovenop. Bestrooi met versgemalen peper, wat venkelgroen en de rest van de kaas. Serveer er eventueel een stukje gebakken vis bij.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
74 g
vet
13 g
Kcal
575