Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander

Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander

Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen
  • 300 g kipfilet
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie
  • 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • verse gemberwortel, geschild en geraspt (4cm)
  • 350 g risottorijst (arborio)
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Boen de citroen schoon, rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak de kip bruin en gaar.
Bereiden
Verhit de wok- of zonnebloemolie en roerbak hierin bosui, citroenrasp, knoflook en gemberwortel totdat het gaat geuren. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen. Doe de paddenstoelen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg een soeplepel bouillon en het citroensap toe en laat de rijst deze, terwijl u af en toe roert, opnemen. Voeg daarna pas de rest van de bouillon in gedeelten toe. De rijst wordt romig en niet droog. Schep de helft van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in brede repen, leg ze op de risotto en strooi de rest van de koriander erover.
Variatie
Vervang de kastanjechampignons door shiitakes, oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
19 g
vet
25 g
Kcal
430