Risotto met peperonata, brie en noten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met peperonata, brie en noten

Risotto met peperonata, brie en noten

Risotto met peperonata, brie en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 rode paprika’s, gewassen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. boter
  • 300 g risottorijst
  • 75 ml droge witte wijn
  • 800 ml warme groentebouillon
  • 4 plakken brie, op kamertemperatuur
  • 50 g hazelnoten, geroosterd
  • 20 g pijnboompitten geroosterd
Voorbereiden
(De peperonata kan het best een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken.) Snijd de paprika’s door en verwijder de zaadlijst. Snijd ze in dunne repen. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de uiringen 5 minuten. Voeg de paprikareepjes, knoflook en oregano toe en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan. Stoof de peperonata nog 15 minuten. Laat staan tot verder gebruik.
Bereiden
Verwarm de helft van de boter in een pan met dikke bodem en roer er de risottorijst een minuut doorheen. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de bouillon er beetje bij beetje al roerende aan toe. Blijf roeren over de bodem en laat de rijst het vocht steeds opnemen voordat u er nieuwe bouillon bij giet. Na 15 à 20 minuten is de rijst beetgaar en nog steeds vochtig. Roer de rest van de boter erdoor en laat de risotto met het deksel op de pan even rusten. Verwarm ondertussen de peperonata nog een paar minuten. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep hierop een lepel van de peperonata en een plakje brie. Bestrooi het gerecht met de noten en pitten en maal er nog wat peper over.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
69 g
vet
32 g
Kcal
625