1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met rode wijn en champignons

Risotto met rode wijn en champignons

Risotto met rode wijn en champignons product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 gram parmaham, in reepjes
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes, gedroogd of vers
  • 300 gram risottorijst
  • 200 milliliter rode wijn
  • 600 milliliter hete vleesbouillon van 1 bouillontablet
  • 1 eetlepel boter
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de parmaham, champignons en rozemarijn toe en roerbak op hoge stand nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie