Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met snijbonen en knoflook

Risotto met snijbonen en knoflook

Risotto met snijbonen en knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 600 milliliter hete groentebouillon
  • 400 gram snijbonen, in grove schuine repen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel koude boter
  • 25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roe- ren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roe- rend circa 20 minuten tot alle bouillon op is. Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de snijbonen. Bak de knoflook en citroenrasp mee tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de peterselie toe en breng de snijbonen op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap. Roer de boter en kaas door de risotto en breng verder op smaak met peper. Serveer de risotto in warme kommen of borden en schep er wat snijbonen op.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
63 g
vet
14 g
Kcal
425