1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

Risotto met witlof, kaas en cashewnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 stronkjes witlof (ca. 400 g)
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 350 gram risottorijst
  • 1 liter hete groente- of kruidenbouillon
  • 50 gram boter
  • 75 gram parmezaanse kaas grof geraspt of in krullen
  • 50 gram cashewnoten grof gehakt
  • 1 lente-/bosuitje in ringen
Bereiden
Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes. Verdeel het witlof in reepjes van 1 cm en besprenkel met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon erbij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is. Schep de witlofreepjes, boter, zout, peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 1-2 minuten op een lage stand. Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, cashewnoten en lente-ui. Lekker met een tomatensalade.
Variatie
Voeg eens blokjes ham toe aan de risotto.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie