1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met witte wijn en kaas

Risotto met witte wijn en kaas

Risotto met witte wijn en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 250 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml kokende groentebouillon van tablet
  • 20 g boter
  • 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotjes circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak de rijstkorrels al roerend tot ze glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot de wijnvolledig is opgenomen. Schenk de bouillon in gedeelten bij de rijst, laat de rijstkorrels de bouillon absorberen en voeg dan pas weer meer bouillon toe. Blijf roeren tot de rijst na ongeveer 20 minuten alle bouillon heeft opgenomen maar nog wel vochtig en beetgaar is. Neem de pan van de warmtebron en voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe. Laat kort staan en roer nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto direct.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie