Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met witte wijn en zalm

Risotto met witte wijn en zalm

Risotto met witte wijn en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 300 gram risottorijst
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 600 milliliter hete visbouillon van 1 bouillontablet
  • 300 gram zalmfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 25 gram rucola, gewassen en gedroogd
  • eventueel Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en dragon circa 5 minuten op lage stand. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Schep na circa 15 minuten de zalm voorzichtig door de rijst. Voeg de laatste bouillon toe en kook nog 5 minuten al roerende door. Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door. Serveer de risotto met een pluk rucola eventueel wat kaas erbovenop.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
61 g
vet
22 g
Kcal
560