1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risotto met zeevruchtencocktail

Risotto met zeevruchtencocktail

Risotto met zeevruchtencocktail product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g risottorijst
  • 350 ml warme visbouillon van een tablet
  • 300 g zeevruchtencocktail (Vismarine), ontdooid
  • 3 eetl. peterselie of bieslook, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes en knoflook lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer hem op lage stand door de olie tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn. Voeg een gedeelte van de bouillon toe, breng dit al roerend aan de kook en laat het opnemen door de rijst. Voeg de rest van de bouillon ook in gedeelten toe totdat de rijst alles heeft opgenomen (na ongeveer 15 minuten). De rijst moet nu beetgaar zijn. Verwarm ondertussen nog een eet­lepel olie en roerbak de zeevruchten 2 tot 3 minuten. Schep ze samen met de gehakte kruiden door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 370
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie