Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. RISOTTOBALLETJES

RISOTTOBALLETJES

RISOTTOBALLETJES product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit 1 gesnipperd sjalotje en 1 geperst teentje knoflook kort. Voeg 100 gram risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden. Voeg dan scheutje voor scheutje circa 400 ml bouillon toe tot de rijst beetgaar is. Voeg 2 fijngehakte zongedroogde tomaatjes, 25 gram Parmezaanse kaas en 1 theelepel Italiaanse kruiden toe, neem van de warmtebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren. Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een balletje. Klop 1 ei los. Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel. Bak de balletjes in ruim olie in een gourmetpannetje goudbruin.