Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Risottokroketjes met Parmezaanse kaas

Risottokroketjes met Parmezaanse kaas

Risottokroketjes met Parmezaanse kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. boter
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 700 ml kokendhete groentebouillon
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 100 ml olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de boter en fruit de sjalotjes lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer even door de boter. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en na circa 20 minuten beetgaar is. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto in een platte wijde schaal afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Vorm met de hand kleine kroketjes van de risotto en rol deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast. Verwarm de olijfolie en bak de kroketjes in circa 5 minuten om en om bruin. Serveer direct of houd ze eventueel even warm in de oven.
Variatie
U kunt in plaats van pureenestjes ook pureetorentjes maken. Vul daarvoor een spuitzak met een grove kartelspuitmond met de aardappelpuree en spuit torentjes op de bakplaat. Houd verder de aanwijzingen in het recept aan. Wilt u liever geen tijm gebruiken, kies dan voor andere verse tuinkruiden en knip die fijn. Ook leuk: bestrooi de torentjes voor het bakken met wat sesamzaad.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
78 g
vet
31 g
Kcal
670