Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Riz au lait

Riz au lait

Riz au lait product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram dessertrijst
  • 750 milliliter volle melk
  • Merg van 1 opengesneden vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
Bereiden
Breng in een pan met een dikke bodem de rijst met de melk, vanillemerg of vanillesuiker, suiker naar smaak en een mespunt zout aan de kook. Laat al roerend op middelhoge stand 5 minuten koken. Kook daarna onder af en toe roeren op lage stand tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. De rijst moet zacht zijn: de pudding is dan romig, niet te nat of te droog. Roer de boter erdoor en giet het rijstdessert in een schaal. Laat afkoelen en zet het dessert daarna in de koelkast. Lekker met jam.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
56 g
vet
10 g
Kcal
355