Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode aardappels met laurier en spek

Rode aardappels met laurier en spek

Rode aardappels met laurier en spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 1 kilo schoongeboende rode aardappels om de centimeter met een scherp mes in, maar niet helemaal door zodat de plakjes aan één kant nog aan elkaar zitten. Steek er afwisselend laurierblaadjes, plakjes ontbijtspek en plakjes knoflook tussen. Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie waaraan 1 theelepel grof (zee)zout is toegevoegd. Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en knapperig in de oven. Leg er eventueel de laatste 10 minuten enkele takjes rozemarijn of tijm tussen. Lekker bij vlees en gevogelte.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
48 g
vet
17 g
Kcal
390