Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes (ca. 200 g)
  • 2 bietjes, voorgekookt, gepeld en geraspt (ca. 300 g)
  • 2 eetl. boter
  • zout en versgemalen peper
  • 4 jona gold appels, gewassen
  • 150 g zachte geitenkaas, in stukjes verkruimeld
  • 2 eetl. pijnboompitjes
  • 1 eetl. honing
  • 200 ml appel- of sinaasappelsap
Bereiden
Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker. Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree. Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing. Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in circa 20 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
37 g
vet
33 g
Kcal
480