Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode curry met garnalen

Rode curry met garnalen

Rode curry met garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 300 gram noedels of mie
  • 300 gram (grote) garnalen
  • 300 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 1 lente -/ bosui, in ringetjes
  • 1 limoen, in partjes
  • voor de currypasta:
  • 1 stengel citroengras (sereh) onderkant en buitenste blad verwijderd
  • 1 handje verse koriander
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
Bereiden
Druk voor de curry de stengel citroengras plat en maal in een keukenmachine met de steeltjes van de koriander en alle overige ingrediënten voor de curry tot een dikke pasta. Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta al roerend circa 3 minuten. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, roer goed door en laat circa 20 minuten pruttelen totdat het een romige currysaus is. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de garnalen en sperziebonen toe aan de currysaus en kook in circa 8 minuten gaar. Serveer de curry met de noedels. Garneer met de bosui, korianderblaadjes en partjes limoen.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
63 g
vet
27 g
Kcal
605