1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

Rode-grapefruitsalade met gerookte vis product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rode grapefruits
  • 50 gram blanke amandelen of pijnboompitten
  • 75 gram veldsla of gemengde bladsla
  • 16 zwarte olijven, zonder pit
  • 400 gram gerookte makreelfilet, in brede repen
  • 1 granaatappel
  • Voor de dressing:
  • 125 milliliter Melkan (demi) crème fraîche
  • 3 eetlepels olijfolie
  • mespuntje chilipoeder
  • mespuntje komijnpoeder (djinten)
Bereiden
Pel de grapefruits en snijd de partjes uit de vliesjes. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla en de olijven over borden. Leg de grapefruitpartjes waaiervormig in een cirkel op de sla. Leg de makreel ertussen en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de amandelen. Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en garneer de salade ermee.
Variatie
• Vervang de grapefruit door sinaasappel of mandarijn. • Neem gerookte forel in plaats van gerookte makreel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 620
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie