1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode grapefruitsalade met gerookte vis

Rode grapefruitsalade met gerookte vis

Rode grapefruitsalade met gerookte vis product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rode grapefruits
  • 50 g blanke amandelen of pijnboompitten
  • 75 g veldsla of gemengde bladsla
  • 16 zwarte olijven, zonder pit
  • 400 g gerookte makreelfilet naturel (Vismarine), in brede repen
  • 1 granaatappel
  • voor de dressing:
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 3 eetl. olijfolie
  • mespuntje chilipoeder
  • mespuntje gemalen komijn (djinten)
Bereiden
Pel de grapefruits en snijd de partjes uit de vliezen. Rooster de amandelen of pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla en de olijven over de borden. Leg de grapefruitpartjes waaiervormig in een cirkel op de sla. Leg de makreel ertussen. Sprenkel de dressing erover. Strooi de amandelen of pijnboompitten erover. Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en garneer de salade ermee.
Variatie
• Vervang granaatappelpitjes door miniblokjes rode paprika.• Neem in plaats van makreel gerookte heilbot.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 51 g
  • Kcal
  • 605
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie