Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode grapefruitsalade met gerookte vis

Rode grapefruitsalade met gerookte vis

Rode grapefruitsalade met gerookte vis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode grapefruits
  • 50 g blanke amandelen of pijnboompitten
  • 75 g veldsla of gemengde bladsla
  • 16 zwarte olijven, zonder pit
  • 400 g gerookte makreelfilet naturel (Vismarine), in brede repen
  • 1 granaatappel
  • voor de dressing:
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 3 eetl. olijfolie
  • mespuntje chilipoeder
  • mespuntje gemalen komijn (djinten)
Bereiden
Pel de grapefruits en snijd de partjes uit de vliezen. Rooster de amandelen of pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla en de olijven over de borden. Leg de grapefruitpartjes waaiervormig in een cirkel op de sla. Leg de makreel ertussen. Sprenkel de dressing erover. Strooi de amandelen of pijnboompitten erover. Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en garneer de salade ermee.
Variatie
• Vervang granaatappelpitjes door miniblokjes rode paprika.• Neem in plaats van makreel gerookte heilbot.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
11 g
vet
51 g
Kcal
605