Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode kool met aardappelpuree en champignons met spek

Rode kool met aardappelpuree en champignons met spek

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g champignons
  • 450 g rode kool met appel in pot
  • 1 mespunt kaneel
  • 100 ml volle melk
  • 50 g roomboter
Rode kool met aardappelpuree en champignons met spek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes in hun eigen vet krokant. Maak ondertussen de champignons schoon en verwijder de uiteindes. Snijd in stukjes. Verwarm in een derde pan de rode kool samen met de kaneel op laag vuur.
  3. Schep de spekjes uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de helft van het vet opnieuw (bewaar de rest voor een andere keer) en bak hierin de champignons gedurende 5-10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
  4. Verwarm de melk en voeg samen met de boter toe aan de aardappels. Stamp tot een puree. Serveer de puree met de rode kool, champignons en spekjes.