1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten product foto
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 4-5 gepelde rode uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm. Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven. Klop intussen 3 eieren met 200 ml kookroom of melk (Melkan), zout, peper en 1 eetlepel gehakte verse basilicum of 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien. Bestrooi met 75 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven. Rooster intussen 75 gram gepelde pistachenoten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de gratin.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie