Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 4-5 gepelde rode uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm. Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven. Klop intussen 3 eieren met 200 ml kookroom of melk (Melkan), zout, peper en 1 eetlepel gehakte verse basilicum of 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien. Bestrooi met 75 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven. Rooster intussen 75 gram gepelde pistachenoten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de gratin.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
11 g
vet
35 g
Kcal
450