Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode uiensoep met camembertcrouton

Rode uiensoep met camembertcrouton

Rode uiensoep met camembertcrouton product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 600 g rode uien, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 400 ml Columbus Shiraz
  • 1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 2 eetl. gehakte verse bladselderij
  • stokbrood, in plakken
  • 200 g camembert, in plakken
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren. Voeg zout en peper toe. Schenk de wijn erbij en laat deze iets verdampen. Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kook zachtjes 15 minuten. Strooi de bladselderij over de soep. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg een plak stokbrood met daarop camembert op de soep en zet deze even onder een hete ovengrill zodat de camembert licht smelt.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
45 g
vet
32 g
Kcal
620