Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rode-uientaartjes

Rode-uientaartjes

Rode-uientaartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 5 rode uien, in smalle ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker of honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 200 gram harde geitenkaas, geraspt
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
  • mespuntje cayennepeper
  • 100 gram boter, in kleine blokjes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • vershoudfolie
  • 4 taartvormpjes van 10-12 cm Ø, ingevet
  • aluminiumfolie
Bereiden
Begin met het deeg. Meng de bloem met cayennepeper in een kom. Voeg de boter toe en wrijf deze door de bloem tot een kruimelig mengsel. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg 3-4 eetlepels ijskoud water toe. Kneed een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit intussen de olijfolie en de boter. Voeg de uienringen en knoflook toe en stoof zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan. Roer af en toe. Schep de basterdsuiker erdoor en laat de uien op een hoge stand zonder deksel op de pan karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn en sojasaus toe en laat dit al roerend verdampen. Houd het uienmengsel apart. Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvormpjes ermee. Prik gaatjes in de deegbodems. Leg aluminiumfolie als een rolletje binnenin langs de deegrand zodat deze niet inzakt. Bak de bodems circa 10 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog 5-6 minuten. Neem de bodems uit de oven en laat iets afkoelen. Wip ze uit de vormpjes en zet ze op een bakplaat. Strooi de helft van de geitenkaas over de deegbodems, verdeel het uienmengsel erover en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Bak nog 4-5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de taartjes met de peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
45 g
vet
51 g
Kcal
750