Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodebonensalade met avocado en noten

Rodebonensalade met avocado en noten

Rodebonensalade met avocado en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blikje rode bonen (ca. 400 gram)
  • 1 citroen geperst
  • 1 avocado in partjes
  • 100 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 2 stengeltje bleekselderij in smalle boogjes
  • 1 rode paprika in smalle reepjes
  • 4 lente-/bosuitjes in ringetjes
  • 1 kropje ijsbergsla in smalle reepjes
  • 2 eetlepel gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries)
  • Voor de dressing:
  • 125 milliliter zure room (melkan)
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken. Sprenkel een beetje citroensap over de avocadopartjes.
Bereiden
Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep bonen, bleekselderij, paprika, bosuitjes en avocado door elkaar. Serveer dit op een bedje slareepjes. Strooi de noten en koriander erover en presenteer de dressing er apart in een schaaltje bij.
Variatie
 Vervang voor een slankere versie de zure room door magere kwark of magere yoghurt (Melkan) en de mayonaise door halvanaise.Neem in plaats van ijsbergsla eens reepjes witlof.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
32 g
vet
30 g
Kcal
455