1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 rodekool van circa 1 kg, in flinterdunne reepjes
  • 4 kruidnagels
  • snufje zout
  • 2 eetl. suiker
  • 100 g gedroogde appeltjes of abrikozen
  • 50 g rozijnen
  • 1-2 eetl. balsamico- of rodewijnazijn
  • schil van 1 schoongeboende sinaasappel, geraspt
Bereiden
Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de kool, kruidnagels, zout en suiker toe en giet er 300 ml water bij. Roer goed om en breng aan de kook. Laat op lage stand en met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven en roer af en toe om. Voeg de appeltjes, rozijnen, azijn en sinaasappelrasp toe. Schep alles om en stoof nog 10 à 15 minuten verder.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 110 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie