Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekool met granaatappelsap en pruimen

Rodekool met granaatappelsap en pruimen

Rodekool met granaatappelsap en pruimen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verhit 2 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct in een kookpan en fruit hierin 4 in kwarten gesneden gepelde sjalotjes. Schep er 500 gram geschaafde rodekool, 100 gram gehalveerde zwarte pruimen zonder pit en 1 laurierblaadje waarin 2 kruidnagels gestoken zijn door. Giet er 750 ml granaatappelsap (pak) bij en voeg 50 gram boter toe. Verwarm en stoof zachtjes tegen de kook aan circa 1 uur zonder deksel op de pan tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Verwijder het laurierblaadje met kruidnagels en breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
36 g
vet
18 g
Kcal
340