1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekool uit de oven met appel en walnoten

Rodekool uit de oven met appel en walnoten

Rodekool uit de oven met appel en walnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 500 gram gehakt
  • 1 kilogram kruimige aardappels eschild, in stukken
  • 500 gram rodekool uit pot, zak of diepvries
  • 100 milliliter warme melk
  • nootmuskaat
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 3 appels geschild, in ringen
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 75 gram gepelde walnoten grof gehakt
  • paneermeel of fijn broodkruim
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin het gehakt met zout en peper rul. Kook intussen de aardappels gaar. Verwarm de rodekool. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Schep de rodekool erop met daarop de appelringen. Strooi er de walnoten over en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en zet het gerecht in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 81 g
  • vet
  • 64 g
  • Kcal
  • 1055
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie