1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine rode kool, geschaafd (ca. 500 g)
  • 3 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 theel. mosterd
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 grote augurken, zoetzuur, in reepjes
Voorbereiden
Leg de kool in een vergiet en schenk er 1,5 liter kokend water over. Laat goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en halveer de partjes. Boen de citroen schoon. Schil dunne reepjes van de schil en pers de vrucht.
Bereiden
Klop een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, citroensap, mosterd, olijfolie, zout en peper. Schep de knoflook, bosui en de augurk erdoor. Meng de rode kool met sinaasappelpartjes en schep deze luchtig door de dressing. Garneer de salade met reepjes citroenschil.
Variatie
Als bijgerecht is deze salade lekker met gebakken aardappelen en gehaktballen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie