1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekoolsalade met spek en stoofpeer

Rodekoolsalade met spek en stoofpeer

Rodekoolsalade met spek en stoofpeer product foto
  • Ingredienten:

  • 6 stoofperen geschild in kwarten
  • 60 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 400 gram rodekool in zeer dunne reepjes
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 2 eetlepel rodewijn
  • 4 eetlepel olie
  • 150 gram zuurkoolspek in dunne reepjes
Voorbereiden
Zet de peren op met 350 ml water, de suiker en het kaneelstokje. Stoof met het deksel op de pan circa 1,5 uur op een lage stand. Schep de peren uit de pan en laat ze afkoelen. Schep de rodekool in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 minuut staan en giet af in een vergiet.
Bereiden
Meng de kool met de ui, azijn en 2 eetlepels van de olie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afgedekt circa 30 minuten trekken. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin het spek in een paar minuten knapperig. Schep de spekreepjes samen met de peertjes door de rodekool. Lekker met gebakken aardappels uit de oven en een karbonade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie