Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

Rodekoolsalade met warme knoflookdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g rodekool, in smalle reepjes
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 1 groene of gele paprika, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • Voor de dressing:
  • 4 eetl. azijn
  • 1 laurierblaadje
  • mespuntje cayennepeper of paprikapoeder
  • 1 theel. mosterd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Doe de kool in de zeef of vergiet en giet er kokend water over. Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, cayennepeper en mosterd aan de kook. Kook de azijn tot de helft in. Voeg de rest van de ingrediënten van de dressing toe en verwarm zonder te koken. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Schep de paprika en bleekselderij door de kool. Verdeel de salade over 4 borden. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.voorgerecht of bijgerecht

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
6 g
vet
22 g
Kcal
245