1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodekoolschotel met zuurvlees

Rodekoolschotel met zuurvlees

Rodekoolschotel met zuurvlees product foto
  • Ingredienten:

  • voor het zuurvlees:
  • 1,2 kg runderriblappen, in blokjes van 3 cm
  • 6 dl azijn
  • 6 dl water
  • 6 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • zout en versgemalen peper
  • 100 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 grote uien, in ringen
  • 6 plakken ontbijtkoek, in stukjes
  • 5 eetl. (Limburgse) stroop
  • voor de rodekoolschotel:
  • 400 g tuttifrutti
  • 7 dl appelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kg rodekool, in smalle reepjes
  • zout
  • 2 eetl. azijn
  • aardappelmeel of allesbinder
  • 750 g diepvriesrösti
  • 1 of 2 ovenschalen
  • ovenvaste braadpan
Voorbereiden
Marineer het rundvlees in een mengsel van azijn, water, laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn, zout en peper, afgedekt 12 uur (of een dag voor de bereiding) in de koelkast. Schep het vlees uit de marinade, bewaar het marinadevocht en dep het vlees droog. Verhit 75 gram boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Verwarm de marinade en giet deze in de pan. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, bak hierin de uien en voeg ze bij het vlees. Stoof zachtjes ruim 2 uur tot het vlees gaar is. Week intussen de tuttifrutti in appelsap met het kaneelstokje. Snijd de tuttifrutti daarna iets kleiner en breng deze met het weekvocht, de rodekool en het zout aan de kook. Kook zachtjes 25 minuten, roer af en toe. Verwijder het kaneelstokje en roer de azijn door het weekvocht. Bind het kookvocht met aangelengd aardappelmeel of allesbinder. Maak het rundvlees af. Verwijder alle laurierblaadjes en kruidnagels. Roer de ontbijtkoek door het stoofvocht, bind tot een gladde saus en roer de stroop erdoor.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Alles is al voorbereid. Schep de rodekool in de ovenschaal. Verdeel de rösti in een laagje over de kool. Zet de schotel samen met het zuurvlees 20-25 minuten in de oven tot alles goed warm is.Bereidingstijd 2,5 uur; marineren minimaal 12 uur
Variatie
Vervang de tuttifrutti door gedroogde abrikozen of 150 gram blanke rozijnen.Vervang de rösti door aardappelpuree.
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 51 g
  • koolhydraten
  • 104 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 960
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie