Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rodepepersoep met kaascrouton

Rodepepersoep met kaascrouton

Rodepepersoep met kaascrouton product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 vleestomaten, in stukken
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 plakken bruin stokbrood
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 3 lente-/ bosuitjes, in ringetjes
Bereiden
Verhit de olie en fruit de sjalotjes, 2/3 van de rode peper en de tomaten 4-5 minuten. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook zachtjes 8-10 minuten. Verwarm de ovengrill. Bestrooi het brood met de kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is. Pureer de soep en schep de bosuitjes en de rest van de rode peper erdoor. Serveer de soep met de kaascrouton.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
16 g
vet
15 g
Kcal
235