Roerbak schotel met vis en champignons - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbak schotel met vis en champignons

Roerbak schotel met vis en champignons

Roerbak schotel met vis en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram witte rijst
  • 500 gram visfilet naar keuze in kleine blokjes
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 2 eetlepel bloem
  • 3 eetlepel olie
  • 400 gram champignons schoongeveegd en gehalveerd
  • 1 bosje lente-/bosuitjes in ringetjes
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen. Dep de visblokjes goed droog en schud ze om in een kom met de viskruiden en bloem tot alle blokjes goed bedekt zijn. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en bak hierin de visblokjes in porties om en om goudbruin. Schep ze uit de wok en roer het aanbaksel los. Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de champignons op hoge stand circa 4 minuten tot ze vocht gaan afgeven. Voeg de bosui en de gebakken visblokjes toe en roerbak nog 1 minuut door. Serveer met de rijst.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
64 g
vet
16 g
Kcal
530