Roerbakschotel met winterwortel en kip - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbakschotel met winterwortel en kip

Roerbakschotel met winterwortel en kip

Roerbakschotel met winterwortel en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kippenvleugeltjes
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetl. olie of margarine
  • 1 grote ui, in schijven
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn of tijm
  • 400 g winterwortel, geschild en in plakken
  • 2 eetl. honing
  • 300 g witte rijst
Bereiden
Snijd de kippenvleugeltjes doormidden (los van de boutjes) en bestrooi alles met zout en peper. Verwarm de olie en bak de kippenvleugeltjes om en om bruin. Voeg de ui toe en bak alles in circa 5 minuten op middelhoge stand lichtbruin. Doe de rozemarijn of tijm en wortelplakken erbij en roerbak alles op middelhoge stand in circa 10 minuten gaar. Voeg de honing toe en breng het gerecht verder op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de rijst gaar in water met een snufje zout en giet af. Laat de rijst een paar minuten in de afgesloten pan uitstomen en serveer hem bij de roerbakschotel.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
68 g
vet
20 g
Kcal
515