1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken boerenkool met katenspek

Roergebakken boerenkool met katenspek

Roergebakken boerenkool met katenspek product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of wokolie
  • 250 g katenspek, in reepjes
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. ketjap manis
  • zout en versgemalen peper
  • mespuntje gemberpoeder
  • 400 g gesneden boerenkool
  • 450 g gekookte krieltjes of aardappelschijfjes
  • 100 g taugé
Voorbereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Roerbak hierin het spek met sambal oelek, ketjap, zout, peper en gemberpoeder.
Bereiden
Voeg de boerenkool toe en bak deze 10 minuten mee. Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in de rest van de olie. Serveer de boerenkoolschotel bestrooid met de taugé samen met de aardappels.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie