Roergebakken kalkoen met limoen op `vogelnestje` - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken kalkoen met limoen op `vogelnestje`

Roergebakken kalkoen met limoen op `vogelnestje`

Roergebakken kalkoen met limoen op `vogelnestje` product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 eetl. verse gember, geraspt
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 500 g kalkoenfilet, in dunne reepjes
  • 200 g rijstmie (glasmie)
  • zonnebloem- of arachideolie
  • 2 eetl. vissaus
  • 1 bos koriander
  • komkommer voor garnering
Voorbereiden
Vermeng limoensap en -rasp met de gember, siroop en rode peper en schep hier de kalkoenreepjes door. Laat een half uurtje marineren. Verdeel de mie in vier porties.
Bereiden
Verwarm een paar eetlepels olie in de wok en roerbak de kalkoenreepjes in een paar porties heel kort op hoge stand. Breng op smaak met de vissaus. Verwarm ondertussen een laag olie in een zware pan met hoge rand en frituur hierin de mie in 4 porties heel kort. De mie mag niet bruin worden. Laat de mie uitlekken op keukenpapier en verdeel over de borden. Schik de kalkoenreepjes op de mie en bestrooi het gerecht met blaadjes koriander. Garneer met wat plakjes komkommer.ca. 20 minuten + 30 minuten marineren
Variatie
• De koriander kan worden vervangen door basilicum of peterselie.• Ook lekker met grote garnalen in plaats van kalkoen.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
1 g
vet
14 g
Kcal
285