Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • 400 g spruiten, schoongemaakt en eventueel gehalveerd
  • 4 speklapjes
  • 3 eetl. ketjap
  • 1 eetl. sambal
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • 1 bos lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes
Voorbereiden
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes hierin 2 minuten. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de speklapjes in schuine repen en leg ze in een kom. Roer de ketjap los met de sambal en knoflook en schep dit door de speklapjes. Laat een half uurtje staan.
Bereiden
Verwarm de olie in de wok en roerbak op hoge stand de speklapjes donkerbruin en knapperig. Voeg de spruiten en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee. Bestrooi het gerecht met de uiringetjes.Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 30 minuten marineertijd.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
9 g
vet
39 g
Kcal
465