Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken spinazie met kikkererwten

Roergebakken spinazie met kikkererwten

Roergebakken spinazie met kikkererwten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • ½ rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik kikkererwten (400 g) uitgelekt
  • 600 g panklare spinazie, grof gehakt
  • zout
Bereiden
Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op zacht vuur goudbruin. Voeg knoflook, peper en specerijen toe en laat nog een paar minuten fruiten tot de knoflook lichtbruin is. Roerbak de kikkererwten op halve stand een paar minuten mee. Schep er als laatste heel kort de spinazie door tot deze licht geslonken is maar nog geen vocht afgeeft. Breng op smaak met zout en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
21 g
vet
10 g
Kcal
165