Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken spinazie met walnoten

Roergebakken spinazie met walnoten

Roergebakken spinazie met walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 900 g spinazie, gebruiksklaar
  • 2 eetl. walnotenolie
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Hak de spinazie grof. Als u de spinazie gewassen heeft, droog deze dan goed in de slacentrifuge. Verwarm de twee soorten olie op lage stand in een wok en voeg citroenschil, knoflook en walnoten toe. Schep het mengsel als het gaat geuren en lichtbruin kleurt met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Zet de warmtebron hoger en voeg dan een deel van de spinazie aan de hete olie toe. Schep de spinazie heel kort om en schep van de pan in een vergiet. Roerbak alle spinazie zo en laat het vocht uit de vergiet lopen. Doe alle spinazie met het walnotenmengsel terug in de wok en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
3 g
vet
23 g
Kcal
250