In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 300 g winterpeen, geschild, gehalveerd en in dikke plakken
  • 300 g pastinaak, geschild, gehalveerd en in dikke plakken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 verse gemberwortel, geschild en geraspt (2 cm)
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. boter
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olie in een wok en roerbak de wortel en pastinaak in circa 10 minuten lichtbruin en beetgaar. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een paar minuten mee. Laat de honing en boter door de groenten smelten en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Variatie
Pastinaak kan worden vervangen door knolselderij of pompoen.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
17 g
vet
15 g
Kcal
210