1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 300 g winterpeen, geschild, gehalveerd en in dikke plakken
  • 300 g pastinaak, geschild, gehalveerd en in dikke plakken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 verse gemberwortel, geschild en geraspt (2 cm)
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. boter
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olie in een wok en roerbak de wortel en pastinaak in circa 10 minuten lichtbruin en beetgaar. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een paar minuten mee. Laat de honing en boter door de groenten smelten en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Variatie
Pastinaak kan worden vervangen door knolselderij of pompoen.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 210
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie