Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken wortel met gember en sesam

Roergebakken wortel met gember en sesam

Roergebakken wortel met gember en sesam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g bospeen, geschild
  • 3 eetl. wokolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gemberwortel, geschild en fijngehakt (2cm)
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Snijd de bospeen in gelijke stukken. Verwarm de olie en roerbak de wortel op middelhoge stand circa 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog een minuutje mee. Giet er de gembersiroop en twee eetlepels water bij en laat op lage stand nog enkele minuten stoven. Bestrooi met sesamzaadjes en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
8 g
vet
12 g
Kcal
145