1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roergebakken wortel met gember en sesam

Roergebakken wortel met gember en sesam

Roergebakken wortel met gember en sesam product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g bospeen, geschild
  • 3 eetl. wokolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gemberwortel, geschild en fijngehakt (2cm)
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Snijd de bospeen in gelijke stukken. Verwarm de olie en roerbak de wortel op middelhoge stand circa 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog een minuutje mee. Giet er de gembersiroop en twee eetlepels water bij en laat op lage stand nog enkele minuten stoven. Bestrooi met sesamzaadjes en breng op smaak met zout en peper.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie