1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roggesandwich met koolsalade en rosbief

Roggesandwich met koolsalade en rosbief

Roggesandwich met koolsalade en rosbief product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g zuurkool
  • 1 eetl. blanke rozijnen
  • 2 eetl. gehakte pecannoten
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. zure room of yoghurt (Melkan)
  • zout en versgemalen peper
  • 8 sneetjes licht roggebrood
  • 200 g gebraden rosbief, dun gesneden
Voorbereiden
Spoel de zuurkool af met koud water en knijp heel goed uit. Hak de zuurkool fijn, vermeng met de rozijnen en pecannoten. Klop een sausje van de mayonaise en zure room en breng op smaak met wat zout en peper.
Bereiden
Bestrijk 4 sneetjes roggebrood met het sausje en beleg met de rosbief. Maal er wat peper over en verdeel de koolsalade erover. Dek af met de andere boterhammen en snijd ze doormidden. Serveer direct.
Variatie
Geef er grove mosterd bij.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 24 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie