1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rollade met appel en port

Rollade met appel en port

Rollade met appel en port product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram katenspek in plakjes
  • 1 runder- of wild rollade (ca. 600g)
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 2 appels in parten
  • 8 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 2 eetlepel boter
  • 100 milliliter witte port
  • 1 ovenschaal ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een matje van ca. 20x20 cm met het katenspek en laat de plakjes elkaar iets overlappen. Besmeer de rollade rondom met mosterd en leg de rollade op het spekmatje. Rol de rollade voorzichtig in het spek en leg het vlees in de ovenschaal. Verdeel de appelparten en sjalotten eromheen. Verdeel de boter in vlokjes over de rollade en bak hem circa 15 minuten aan in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Giet de port langs de rollade en bak deze in circa 10 minuten rosé. Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in plakken. Schep de sjalotten en appel erbij. Roer de jus goed los van de bodem van de ovenschaal en giet de jus over het vlees.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 645
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie