1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rollade met bacon en ui

Rollade met bacon en ui

Rollade met bacon en ui product foto
  • Ingredienten:

  • 1 varkensrollade (ca. 1 kg)
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 8 plakje bacon
  • 3 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 2 (rode) uien in parten
  • 150 milliliter port
  • 500 milliliter vleesbouillon
  • 500 gram winterwortel geschrapt, in dikke plakken
  • 500 gram prei in stukken van 5-7 cm
  • houten prikkers
  • ovenvaste braadpan of braadslede
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Dep het vlees eventueel droog. Bestrijk het met mosterd. Beleg de rollade met plakken bacon en steek deze even vast met prikkers. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of braadslede en bak de rollade op een hoge stand even aan. Voeg de uien toe en bak deze kort mee. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Zet de pan of braadslede afgedekt 1 uur en 15 minuten in de oven. Voeg na 30 minuten de wortel en prei toe. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bacon van de rollade af en leg deze even apart. Verwijder het net van de rollade, snijd de rollade in plakken en serveer deze met de bacon en de groenten. Lekker met aardappelpuree.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 77 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 755
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie