Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rolletjes met sjalotten en gefrituurde aubergine

Rolletjes met sjalotten en gefrituurde aubergine

Rolletjes met sjalotten en gefrituurde aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kleine aubergines, in schuitjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 4 varkensschnitzels
  • 2 kaneelstokjes
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • arachide- of zonnebloemolie om in te frituren
  • 50 g bloem
  • bosje bladpeterselie, fijn gehaktrolladetouw
Voorbereiden
Leg de schuitjes aubergine op een grote schaal en bestrooi ze met zout. Dek af en laat een half uur staan zodat het vocht eruit trekt. Vermeng de specerijen en oregano met elkaar en bestrooi het vlees er rondom mee. Wrijf het goed in en voeg zout en versgemalen peper toe. Rol het vlees op en bind er een paar stukjes rolladetouw omheen. Steek de kaneelstokjes ertussen.
Bereiden
Verwarm de boter in een braadpan en bak de rolletjes rondom aan. Voeg de sjalotjes toe en bak deze circa 5 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en laat het vlees op lage stand in circa 15 minuten om en om bruin en gaar worden. Veeg het zout en vocht van de aubergines en dep ze goed droog met keukenpapier. Verwarm een laagje olie in een hoge pan. Wentel de aubergines door de bloem en frituur ze in porties in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een matig warme oven. Bestrooi ze met zout en peper en fijngehakte peterselie. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de aubergine en de sjalotten-kaneeljus.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
14 g
vet
27 g
Kcal
450